Derk te Velde

cp/uploads/mensen/foto Derk te Velde.jpg

Een bedrijfskundige en academische IT-studie vormen de fundering waarop ik loopbaan ben gestart. Tijdens mijn studie was ik reeds actief als docent en als zelfstandig ondernemer en richtte ik o.a. een software ontwikkelingsbureau op. Als zelfstandig ondernemer en later in vaste dienst heb ik veel projectervaring opgedaan in verschillende rollen zoals IT-ontwikkelaar, Projectmanager, Interim manager en Programmamanager.

Mijn carrière omvat ook veel lijnmanagement; van operationeel tot strategisch/directie niveau. In verschillende branches heb ik leiding gegeven aan diverse verandertrajecten van zeer uiteenlopende aard: van rationalisatie- en efficiencyprojecten tot redesign trajecten en het managen van groei. Daarbij heb ik ervaring opgedaan met zeer uiteenlopende culturen en managementstijlen.

Verbeteren/vernieuwen, out of the box denken en coachen vormen de rode draden die mijn werkwijze en loopbaan karakteriseren. Vanuit abstractie en een top down benadering geef ik hier middels een heldere visie en strategie inhoud aan.
Mensen zijn voor mij de cruciale succesfactor. Middels overtuigingskracht, integriteit en vertrouwen weet ik mensen aan mij te binden en te motiveren om – veelal bottom up – gezamenlijk de gestelde doelen te bereiken.

Het is mijn ambitie om mensen en organisaties op de gebieden Organisatie/Besturing, Bedrijfsvoering/Finance en ICT op een hoger plan te tillen middels doelgerichte projecten/programma’s, interim management en/of coachen en ben daarbij continue op zoek naar nieuwe uitdagingen.

‘Persoonlijk’, ‘Vertrouwen’ en ‘Integriteit’ zijn mijn kernwaarden.Terug