Beter worden in beter worden bij CAK

Remco Groot heeft drie maanden een boost mogen geven aan Continu Leren en Verbeteren binnen een van de nieuwe organisatieonderdelen van het CAK. Inspelen op wat de managers en medewerkers zelf willen verbeteren. Dat is wat Remco gedaan heeft en waarom ze heel tevreden waren over zijn begeleiding.

“CAK had net een reorganisatie achter de rug en gekozen voor Lean en Agile om te leren en verbeteren. Omdat ze daar nog maar beperkte ervaring mee hadden, werd ik gevraagd om mijn expertise in te brengen.

Het enthousiasme, de gedrevenheid en de bereidheid om te leren die ik aantrof, spraken mij erg aan. Er was ook nog veel te verbeteren: er werd nog niet in ketens gedacht, het was nog veel brandjes blussen en er was relatief weinig informatie om op te kunnen sturen.

We zijn begonnen met een quick-scan in het MT en de inzichten in wat goed gaat en nog beter kan hebben we omgezet in acties per manager.  Daarnaast heb ik de interne medewerkers continu verbeteren begeleid en gecoacht.

Ik ben trots op de praktische verbeteringen die zijn bereikt maar vooral ook op de groei die ze hebben doorgemaakt. De managers zijn gaan samenwerken om leren en verbeteren een succes te laten worden en tonen voorbeeldgedrag daarin. De medewerkers continu verbeteren hebben portfoliomanagement opgezet en zijn daarmee gegroeid in hun adviesrol.

Het mooiste compliment kreeg ik van een medewerker in een team dat we begeleid hebben in zelf verantwoordelijkheid nemen en kleine verbeteringen doorvoeren. Hij was vooraf heel kritisch, maar eindigde als de meest enthousiaste verbeteraar.

Ze hebben nog een lange weg te gaan, maar de basis is gelegd om op verder te bouwen. En dat in deze korte corona tijd waar ik maar 1 dag fysiek bij CAK aanwezig ben geweest!”

De volledige opdracht bij het CAK is hier te vinden.