Wat is een Gallery Walk?

Een Gallery walk is een soort markt voor geïnteresseerden waar de verschillende medewerkers aan een Lean transitie zelf de resultaten delen en vertellen hoe zij het ervaren hebben. Dit gebeurt aan de hand van voorbereide borden of flip-over vellen waarop de resultaten gevisualiseerd worden. De deelnemers wandelen langs de borden en gaan in gesprek.

Wat is de meerwaarde van een Gallery Walk?

Greenbelts vertellen bijvoorbeeld over hun project, medewerkers vertellen over de dagstarts, teamleiders over de weekstarts, enzovoort. Toehoorders – bezoekers van de markt – zijn leden van het hogere management en andere geïnteresseerden. Zij kunnen zo in een kort tijdsbestek en op een laagdrempelige manier kennis nemen van de resultaten en waardenvrij vragen stellen terwijl ze langs de verschillende borden lopen en de verhalen aanhoren. Het is een leuke enthousiasmerende en efficiënte manier van delen van ervaringen en leren van elkaar.

Hoe past Procense de Gallery Walk toe?

Procense organiseert de Gallery Walk meestal na afloop van een aantal maanden tot een half jaar na de implementatie, of na een wave van lean interventies. De sessie werkt altijd enthousiasmerend en inspirerend.  Voor het management maakt een Gallery walk heel concreet wat een leaninterventie oplevert op zowel harde als zachte resultaten. Het geeft beeld waar de organisatie staat en geeft input wat er nog te gebeuren staat. Medewerkers en presentatoren ervaren het als  het waarderend. Zelf kort je verhaal te kunnen vertellen voor een geïnteresseerd publiek geeft energie voor het vervolgtraject.